15 september 2020 – gastredacteurschap

Interview met Lia van Doorn

Lector Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening aan Hogeschool Utrecht Lia van Doorn ziet dat de traditionele dakloze niet meer bestaat en vreest voor de positie voor kwetsbare jongeren. Een gesprek over dakloosheid, de weg naar dakloosheid en preventiemogelijkheden.
Lees verder.

7 september 2020 – gastredacteurschap

In gesprek
met Arjan Vliegenthart

In gesprek met de directeur van het Nibud bespreken we de situatie van jongeren die in de financiële problemen komen. ‘Kwetsbare jongeren worden financieel twee keer geraakt’, zegt hij. Lees verder.

 

3 september 2020 – gastredacteurschap

Ontmoet de jongeren

Ontmoet de vijf jongeren die deel uitmaken van de Bouwdepot-pilot! Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze door financiële zorgen niet verder kunnen bouwen aan hun leven. Lees verder. 

1 september 2020 – gastredacteurschap

Wat is het Bouwdepot

Volgens initiatiefnemers Marleen van der Kolk en Manon van Hoeckel kan de Bouwdepot-aanpak de route naar dakloosheid of thuisloosheid doorbreken. “Met een Bouwdepot voor dak- en thuisloze jongeren bouwen we aan het fundament voor de toekomst.” Lees verder

31 augustus 2020

Gastredacteur in september

Gedurende de maand september zijn we gastredacteur van het platform iedereenondereendak.nl. Deze website is geïnitieerd door de rijksoverheid en brengt alle initiatieven rondom dak en thuisloosheid samen. Volg ons via de  actieve LinkedIn pagina, die iedere maand wordt overgenomen door één van de initiatieven.

27 augustus 2020

Interview met Kyra en Gino

Binnenlands bestuur interviewde twee jongeren die meedoen aan het Bouwdepot. ‘Omdat het nu zoveel beter met mij gaat, merk ik dat ik ook echt op wil staan en iets wil gaan doen met mijn dag’ zegt Kyra. Lees het hele artikel hier.

14 juli 2020

5 nieuwe jongeren nemen deel aan het Bouwdepot!

Eind juli start een tweede groep van vijf jongeren in samenwerking met NEOS uit Eindhoven, ondersteunt door het ministerie van VWS en Kansfonds. Net zoals de eerste groep ontvangen de jongeren een jaar lang een bouwbudget van 1050 euro per maand om zo hun leven op te bouwen.

9 juli 2020

Het Bouwdepot om tafel in Eindhoven

Op 8 juli vond de eerste sessie van het Bouwdepot om tafel plaats in Eindhoven waarbij we wethouders, beleidsmakers, raadsleden en andere betrokkenen uitnodigden. We gingen in gesprek om te verkennen hoe toekomstig beleid beter kan aansluiten bij de wensen en behoeften van deze jongeren

28 mei 2020

Contact behouden tijdens de Corona crisis

Tijdens de corona-crisis wordt het nog duidelijker hoe belangrijk een thuis is. De begeleiders face-timen, bellen en appen nu veel met de jongeren. Het spelen van (online) spelletjes is voor hen ook een laagdrempelige manier om contact te leggen.

22 april 2020

Kyra’s eerte verjaardag in jaren

Kyra vierde deze maand voor het eerst sinds jaren haar verjaardag, daar had ze eindelijk de rust, ruimte en de middelen voor. Ze kocht een fantastische taart en hing slingers op om dit te vieren in haar kamer in Eindhoven.

20 april 2020

Het Bouwplan opstellen

De jongeren stelden samen met hun begeleider een bouwplan op met daarin persoonlijke doelen en afspraken. Ieder bouwplan is anders en sluit aan op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de jongeren.

Klik hier om weer naar boven te gaan