Wat is het bouwdepot?

Met het Bouwdepot ontvangen jongeren die in moeilijke omstandigheden zitten een jaar lang 1050* euro per maand. Het Bouwdepot is bedoeld voor jongeren zonder een stabiele thuissituatie en met financiële zorgen. Het maandelijkse bedrag zorgt ervoor dat deelnemers zich kunnen richten op hun eigen ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een woonplek, leuke dingen doen, aflossen van schulden en ontdekken waar je goed in bent.

*Het bedrag hangt af van de gemeente waarin je deelneemt.

WAT BETEKENT HET VOOR JOU?

💳 Aan het einde van de maand ontvang je het bedrag op jouw rekening. Dit wordt betaald door de gemeente. Naast het Bouwdepot mag je blijven werken, die inkomsten blijven van jou. Waar je het maandelijkse bedrag aan uitgeeft bepaal je zelf.

📩 Het Bouwdepot vervangt een uitkering. Heb je een uitkering? Zorg dan dat deze wordt stopgezet. Je mag je wel studiefinanciering ontvangen.

💵 Het Bouwdepot is een schenking, en heeft dus geen effect op jouw recht op huur- of zorgtoeslag (of die van je ouder(s)/verzorger(s) als je op dat adres staat ingeschreven).

Wat wordt er van jou verwacht?

🎯 Samen met je begeleider stel je een bouwplan op. Dat is een overzicht met doelen en afspraken die belangrijk voor jou zijn. Doelen mogen veranderen door het jaar heen en het is niet erg als ze niet allemaal behaald zijn. Het Bouwplan is er om je houvast en overzicht te geven. Jij bepaalt.

👫 Samen met je begeleider spreek je af hoe vaak jullie elkaar zien. Regelmatig contact met je begeleider is een voorwaarde voor het Bouwdepot.

🏔️ Dit jaar is bedoeld om te leren, dus fouten maken mag! Zo leer je om financiële keuzes te maken en op jezelf te vertrouwen.

🔍 Omdat we hopen dat steeds meer jongeren het Bouwdepot kunnen ontvangen doen we onderzoek naar het effect ervan. Daarom vragen we je om drie keer per jaar een vragenlijst in te vullen. Dit is anoniem.

Ervaring van een ander
Al meer dan 100 jongeren deden mee aan het Bouwdepot. Check hier de animatie van Aiden. Het inkomen van het Bouwdepot hielp hen om zichzelf te leren kennen en een woning te vinden.

Contact

Heb je vragen of zorgen? Neem contact op met bouwdepot door te mailen naar info@hetbouwdepot.nl.